leedvermaak
  • 16 februari 2015
  • Alfons
  • 1 reactie

Leedvermaak
Een jongen staat in de keuken voor’t fornuis. De koekepan pakt hij vast, haalt em van het fornuis, en gaat klaar staan voor de camera om de pannekoek de lucht in te gooien. De pan gaat omlaag, om vervolgens omhoog te gaan, en oh wat spannend, zal hij de pannekoek vangen? Maar haha, de pan vliegt vooruit, en de jongen kijkt verbaast naar de steel die achterbleef in zijn handen.
Uren kan ik ernaar kijken, bloopers. Home video’s. Leedvermaak, prachtig! Direct stel ik mijn vaders reactie op het filmpje voor. Hij kan er ook zo mooi om lachen, samen met mijn moeder. Zaterdagavond, Hans kraai op de buis, en schitterend, een half uur vermaak samen met m’n ouders. In mijn kinderjaren hoorde ik hen beneden schaterlachen, en dan lag ik nieuwsgierig in bed. Wat voor filmpje zou het zijn geweest?
Zaterdagavond prijsde ik mijzelf een gelukkig man. Er werd namelijk ‘gekingsd’ op het feestje van Chantal z’n vriendin. Een drankspel met regels als ‘verboden woorden’, ‘snake eyes’, ‘balletje balletje’, ‘the question master’, en vieze drank shotjes. Mijn lever draait zich om bij het aangezicht van vieze meuk shotjes, en daarom keek ik vanaf de zijlijn toe. Leedvermaak was zelden zo grappig. Het jonge naïeve meisje had Chantal uitgekozen als drank buddy (ze moest iemand kiezen, en had er vertrouwen in dat Chantal goed was in dit spel). Chantal keek echter om de haverklap zijn vriendin in de ogen wanneer dat verboden was, en als er een vraag werd gesteld, dan antwoordde hij maar wat graag met ‘ja of nee’. Beide waren verboden woorden. Het meisje besefte na twintig shotjes dat ze een fout had begaan. En of dat nog niet genoeg was, kwam ze zelf ook in de stemming, en overtrad de ene na de andere regel, waardoor Chantal haar onschuldige snuitje luidruchtig in twijfel trok.
Het waren hilarische taferelen, en ik genoot. Sjakie, de Steeg, en Lucky Luke waren er ook bij, Het was een gezellige avond. Luke was blij met de regel dat je iemands hand moest vasthouden als je een shotje moest drinken, en het meisje wist links en rechts pas van elkaar te onderscheiden als ze haar duim en wijsvinger in L-vorm hield. Sjakie onthield zich van hectische emoties en was voor mij de duidelijke winnaar van het spel. Knap werk. Met de Steeg erbij was het een fijne avond, zeer vermakelijk. Ik ben benieuwd wat het Driede feestje van volgend weekend brengt, en hoe het meisje haar werk zondag was.

chantal
16 februari 2015 - 09:44

volgende keer ik ook aan de zijlijn…ik hoef niet altijd in de basis