Lichtheid
  • 1 augustus 2021
  • Alfons
  • 1 reactie

U kent mij nu een beetje wellicht. Een beetje anders zeggen sommigen. Optimist. Naïef en eigenwijs. Deze laatste karaktertrek lijkt een rode draad. Als het erop aankomt dan hoop ik de ander niet tegen het hoofd te stoten met mijn gang van zaken.

Want het gaat om samen. We zijn liefde. Onze kern is liefde. Dat verbindt ons. Liefde mag stromen en groeit als je het (door-)geeft…

maar ontvang ook alsjeblieft. We kunnen de liefde gebruiken, spreid je armen wijd open en verwelkom je verdiende liefde. Het is makkelijker om te wantrouwen want ons hart is kwetsbaar als het open staat. Wie loopt er nu met het hart wijdwagen open? Dan moet je wel gek zijn. Maar als je goed kijkt, de tijd neemt, dan schuilt er in elk contact een moment dat iemand probeert verbinding met je te maken. Als je iedereen met liefde kunt beantwoorden, wat ben je dan groots in mijn ogen. Een te volgen voorbeeld doet volgen. Wees iemands inspiratie tijdens de dagelijkse gang van zaken. Laat dat zware lijden achterwege, niemand is een klootzak omdat ie dat wil.

Lichtheid zegt ie. Terwijl ie predikt alsof het zondag is. Nou, dat was het ook vandaag.

Ronald
2 augustus 2021 - 09:31

“… niemand is een klootzak omdat ie dat wil”, dat is een diepe zin, en een leuk gespreksonderwerp.