Lief zijn
  • 24 maart 2013
  • Alfons
  • 2 reacties

“Oh i got a hole in my pocket, hole in my pocket, hole in my pocket, hole in my pocket…..OOOOoow …..I got a hole in my pocket, hole in my pocket, HOOOOlle in my pocket!” Soms blijft een liedje steken in m’n hoofd. Alsof de naald op de plaat vastzit, en dezelfde zin rond galmt tussen m’n oren.
Ik heb een vrolijk liedje tussen m’n oren hangen, en dat bevalt me wel. Net als deze dienst. Een rustige late dienst, op zondag (dus dikke pieken), en toch goed werk uitvoeren. Ik vind helemaal mooi! Dam zelfs nog ff gesproken nadat ik m’n maaltijd bij de jumbo had opgehaald. Hij was aan ‘t uitbrakken in een mooie BMW. Wat een leven! Ik vroeg hem of ie nog op klassieke stijl het weekend af ging sluiten, dat wist hij toen nog niet zeker, maar ik las op F-boek dat hij inderdaad nog ging. Dappere man.
Gister, de voetbalzaterdag, bracht 1 cola berenburg voor mij, al dat gezoep altied. M’n flesje water was m’n beste vriend. Toch keek ik even verlangend naar de klaverjastafel waar Chantal vier blikken heen sjouwde. Tjonge jonge, dat zag er lekker uit. Gelukkig had de beste man de Poiesz bezocht, waar hij de sponsor actie steunde door 2 flessen Sonnema voor 20 E aan te schaffen. Hier konden we ’s avonds bij Pottie en hem thuis, in gezelschap van Sjakie&Slim en de echte Sjakie van genieten! Daar bespraken we nog even het grandioze entertainment van Woldersma. Chantal was lyrisch over de jongen.
Lang vertoefde ik niet in hun gezelschap, althans niet lang genoeg aldus Sjakie. “Naar Groningen gaan doe je maar in je eigen tijd, niet in onze Alfons-tijd.” Het speet mij ook, maar niet zoveel :)
Ik denk dat ik na m’n keiharde werken vanavond nog wel één CB verdiend heb. Wat een mooi leven!

Ronald
25 maart 2013 - 09:11

Fantastisch.

alfons
25 maart 2013 - 23:44

Si!