Liefdeslessen gezocht!
  • 5 april 2020
  • Alfons
  • 1 reactie

Beste lezer,

vandaag een gast columniste, tiz een verrassing voor haar. Anke deed een oproep vanuit eigen initiatief en omdat ze het hart op de juiste plaats heeft en de mooie intentie van haar oproep afspat, herhaal ik hier haar verzoek. Uw aandacht aub voor Anke haar oproep:

Liefdeslessen gezocht!

De liefde. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Ik ook niet. Om eerlijk te zijn begrijp ik er niet zoveel van en ik hoop dat jij me kunt helpen. Niet met relatieadvies, of door met me op date te gaan, maar door me te koppelen aan mensen die al de nodige liefdeslessen hebben geleerd. Mensen die al vijftig jaar samen zijn bijvoorbeeld. Of diegenen die liever alleen zijn. Of het juist al voor de zoveelste keer proberen. Zeventig plussers hebben immers al zoveel jaren gevuld met verlangen, liefhebben, stuntelen, ruzie maken. Wat zouden zij ons over de liefde kunnen vertellen?

Ik geloof in de waarde van echte verhalen van doodgewone mensen. En ik geloof in verhalen doorgeven, om ons op die manier met elkaar te verbinden.

Een poosje geleden dacht ik erover na om zeventigplussers over liefde te interviewen. Om diens verhalen te bundelen en (als docent en maatschappelijk werkster) weer door te kunnen geven aan nieuwe generaties. Om er kracht uit te halen, om er van te leren.

Nu corona als onverwachte visite voor de deur staat, kan ik mensen niet fysiek bezoeken. Het bracht me op een nieuw idee: wat als ik achter mijn typemachine kruip en mensen liefdesbrieven stuur, waarin ik hen uitnodig om na te denken over de liefde? Als ze het leuk vinden mogen ze mij terug schrijven. Zo kunnen zij in deze stille tijd hun verhaal doen en kan ik op afstand luisteren.

Ik kom graag in contact met mensen die het leuk lijkt om hier via brieven over in gesprek te gaan. Ken je iemand die dit wel ziet zitten? Stuur dan even een mailtje naar liefdeslessengezocht@gmail.com. Ik neem dan contact met je op :-)

Oh enne, lukt het logistiek niet om de brieven terug te sturen? In de regio Groningen en Leeuwarden kom ik ze met alle liefde veilig ergens ophalen.

Alvast bedankt!

Marten
6 april 2020 - 08:18

Mooi bericht Alfons. Lief!