Luxe prairie
  • 28 januari 2024
  • Alfons
  • 0 reacties

Vroeger droomde ik ervan om cowboy te zijn. Een revolverheld, iemand die sneller kon schieten dan z’n schaduw en er niet voor terug zou deinzen om onrecht te rechten. Om te leven met m’n trouwe ros en te zwerven over de vlaktes, van avontuur naar avontuur. Vuurtjes branden in de woestijn om daar de slaap te vatten en te dromen over een dag waarop ik een ranch zou bouwen met m’n blote handen en daar oud te worden met de vrouw van m’n kinderen, die daar blikjes van het hek zouden leren schieten.

Lucky Luke, Rawhide Kid en later Clint Eastwood z’n personages. Ze creëerden aantrekkelijke wild west werelden rondom helden die zonder twijfel wisten wat gerechtigheid was en er geen zak om gaven als ze daarmee tegen de wet van de sheriff ingingen.  

Vrijdagnacht, de volle maan wierp een landschap op waarin het duister zich onderscheidde van het donker. De horizon haar uitgestrekte contourlijn werd onderbroken door enkele bomen of ander struikgewas, maar in haar lag het oneindige van een avontuur verscholen. De grote vlakte op de voorgrond werd onthuld en af en toe viel er een ster. Een prachtig panorama die we konden bewonderen vanuit de luxe van onze hottub op de Drentse hei.

Er zijn nog geen reacties