Maandag
  • 2 maart 2020
  • Alfons
  • 1 reactie

Sommige mensen zien de maandag als het begin van de week. Ik heb altijd in m’n hoofd zitten dat de zondag het begin van de week is. Als mensen op zondag zeggen – ‘Volgende week moet ik daar en zus en zo,’ dan raak ik in de war als blijkt dat ze overmorgen bedoelen.

Het is 6.14 uur maandagochtend, m’n dochter slaapt nog steeds, m’n vriendin maakt zich klaar om naar het werk te gaan, ik lig op bed met de laptop op schoot. Maandag, het is maandag heel vroeg. Een nieuwe dag. Bestaat er zoiets als een ‘oude dag’? Ja die ‘ouwe dag’ van je pensioen. Hah pensioen, soms denk ik, was het maar zo ver. Niet meer hoeven te werken, dat klinkt zo fijn, dat het niet meer hoeft. Dat moeten, och dat moeten. Ik heb er zo’n hekel aan als ik iets moet. Dat verplichte karakter. ‘Uit je bed moeten’ bijvoorbeeld, bah. Juist dan draai ik mij liever nog vijf keer om.

Maandag, ik heb er geen problemen mee. Vind het eigenlijk wel een leuke dag, papadag. Straks laat ik mij weer verbazen door haar, daar verheug ik mij op. Bedankt lieve lezer, ik wens u een fijne dag en week toe!

Pietje
2 maart 2020 - 15:03

Geniet van je dochter Fons!