Marktplaats
  • 19 september 2021
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Oh en spreek je dan wel eens tegendraadse mensen in je praktijk?’ ‘Wat is tegendraads?’ ‘Nou, afwijkend van wat de meerderheid vindt en denkt.’ ‘Is dat tegendraads?’ ‘Wel als het gaat over hoe je je geld moet verdienen of hoe je behoort te wonen. Ik ben in de vijftig, ik heb geen vaste verblijfplek. De afgelopen tijd woonde ik in een woning die ik aan het opknappen was voor iemand anders. Dat zou een maand moeten duren, maar dat duurde wat langer omdat ik vind dat het goed moet gebeuren. Diegene had het liever goedkoop, maar ik vond dat de kopers geen duurkoop moesten krijgen.’

Marktplaats, sinds ons tuindershuisje aan de rand van de stad struin ik deze digitale rommelmarkt dagelijks af en spreek diverse mensen. De één zit verlegen om een praatje, de ander wisselt het geld voor de goederen en zegt je gedag. Het gesprek met bovenstaande verkoper duurde een uur, mooi die diversiteit. Hij zei ook dat hij het fijn vond om niet veroordeelt te worden om z’n ideeën, dat gebeurde hem niet vaak.

De meeste mensen vragen wat ik van plan ben met de aankopen. Een schuurtje bouwen! Gut a gut, wat een plan. Ik zoek nog acht pvc buizen van drie meter lang om beton in te storten voor de fundering, worteldoek, dakbedekking, houten planken voor een lange zijwand van vier meter breed en twee veertig hoog enne daarnaast voor de tuin nog vijvervolie, vele m3 houtsnippers enne tips voor … etc. Het klussen gaat maar door en de gepaard gaande ontmoetingen via marktplaats ook. De ontmoetingen zijn bijna net zo mooi als het klussen zelf.  

Er zijn nog geen reacties