Mening
  • 8 maart 2020
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Dat is de beste mening die je kunt hebben,’ zei ze tegen me. Verbaasd over m’n eigen woorden, stemde ik met haar compliment in.

Gisteravond sprak ik op een feestje een vreemde. We raakten aan de praat over haar werk en toen ze erover sprak, associeerde ik haar verhaal aan een artikel wat ik op diezelfde avond in het DvhN had gelezen. Dat artikel ging over een Chinese jongeman die via mensenhandelaren in Nederland was beland. Inmiddels bestond hij officieel niet en het artikel zette z’n zaak uiteen.

Het bleek een juiste associatie, ze kende de man z’n casus en kon daar inhoudelijk niks over kwijt aangezien een collega van haar hier aan mee had gewerkt. Maar ze vroeg aan mij wat ik ervan vond.

‘Het artikel is zo geschreven alsof er groot onrecht plaats vind. Dat was het gevoel wat bij mij bleef hangen na het lezen ervan. Maar ik vind niet dat ik hier een mening over kan hebben, want ik heb hier geen verstand van. Ik ben niet bekend met de situatie, dus kan er niet over oordelen,’ vertelde ik haar.

Vandaag zag ik een filmpje van de trainer van Liverpool voorbij komen met eenzelfde soort antwoord. Fijn.

Er zijn nog geen reacties