Mooier
  • 22 oktober 2018
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Er wordt gezegd’ dat alles kloten gaat op de wereld. Mensen voelen zich niet veilig, maken zich zorgen over het klimaat of de kloof tussen rijk en arm. Mensen die het niet verdienen worden ernstig ziek en er bestaat teveel onrecht. Dus bekijk het maar, ik doe m’n best ook niet om de wereld mooier te maken.

Het is makkelijk om niets te doen, geen verantwoordelijkheid te nemen omdat het geen zin zou hebben.

Maar wat nou als ‘de bom nooit valt’ zoals Herman van Veen zong. Wat dan? Het plaatje bij deze column intrigeert mij. ‘Wat als klimaatverandering nep-nieuws is en we creëren een betere wereld voor niks?’

Steeds vaker heb ik het idee dat de mensen om mij heen hoop nodig zijn. Iedereen heeft een goed hart (diep) van binnen, maar raakt enigszins te neergeslagen door wat ‘er gezegd wordt’. Ik geloof niet in wat er gezegd wordt. Ik geloof in de helden, in die ene persoon die ergens voor staat en actie onderneemt. Boyan onder andere. Er is echt maar één persoon nodig om iemands wereld te veranderen. Ik geloof in de mooie harten die ik om mij heen zie, dat we kunnen bereiken wat we willen. Denk groot, denk klein. Ik geloof in je.

Er zijn nog geen reacties