Muziek luisteren
  • 10 januari 2010
  • Alfons
  • 2 reacties

Ik droom weg bij liedjes. Ik luister vandaag eindelijk eens naar de teksten. Normaal luister ik alleen naar de beat en schreeuw drie woorden van het refrein mee. Vandaag maak ik kennis met de muzikant zelf door echt te luisteren naar wat hij of zij schreef.
Seems like nothing is gonna come my way, so I’m sitting at the dock of the bay. Watch the tide going away.
Hoe relaxt is dit nummer! Ik zie mezelf al zitten. Paolu Nutini doet zijn nieuwe schoenen aan. Die nemen hem mee op pad en alles is goed. Iedereen lacht en het is fijn. Hij heeft geen excuus nodig om zijn nieuwe schoenen te dragen. Hier komt een nieuwe dag.
Heeft iedereen wel gezien dat onze levensstijl ‘bogus’ is? Pete Philly zingt het. Hij lag vrijdag in bed met Tommy van Sesamstraat. Ze zongen een liedje over een krokodil onder het bed. Hij feart mankind, want ’the man aint kind’. Een mooi gevonden zin. Hij heeft gezien dat ik opmerk dat the Empire aan het vallen is. Dat ‘Empire vallen’ moet nog even wachten, want Starwars kijken we de 19e pas weer.
Niet alleen is hij Mellow met Perquisite, maar tevens heeft hij last van Insomnia. Hij is de MC van de dag, maar ook van de nacht. En nadat zijn mystery Repeats en Time flies, denk ik nog even terug aan de stamppot die ik vandaag kookte. HMMM lekker. Net als de kniepertjes die ik mocht verorberen.
Er is geen ruimte in mijn koffer, zingt Room eleven. Ze spenderen hun geld bij de hotelbar. Hey hey hey… je hoeft niet te blijven. Wat je ook wilt, wat je ook nodig bent. We zijn op vakantie. Zijn we niet allemaal op vakantie? Elke muzikant is interessant. Dat rijmt. Simon and Garfunkel zingen over een brug ‘over troubled water’. Een liedje over vriendschap en er voor de ander zijn. ‘When the evening falls so hard, I will comfort you.’ Lief. Liefde. Vrienden. Dingen delen. Het is wat. Ik deel mee dat ik vandaag liedjes luisterde en ik kwam erachter dat de muzikanten van tv en radio zingen over van alles en nog wat. Hey hey wat moet je ermee?!

Ronald
11 januari 2010 - 09:22

Je moet ervan genieten… sommige teksten zijn geniaal en tegelijk zo simpel. Nu vind ik Nederlandstalige muziek vaak wat laagdrempelig wat betreft teksten, met hier en daar wat uitzonderingen. Brand New, Eels en Weezer zijn een paar van mijn favorieten die goede teksten schrijven. De meeste gaan zoals jezelf al zegt over liefde, vrienden en emoties.

chantal
12 januari 2010 - 11:24

klopt, muziek maakt veel los, of het nu agressie of vreugde is, mischien wel energie vlak voor een wedstrijd of gewoon geilheid…. tja er is nix mis mee om Tunnel of love (dire straits) keihard aan te zetten en dan de genegenheid op te zoeken… keiharde porno dus