Nichtje
  • 9 juli 2023
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Twee uur ’s nachts kwam je oom deze week thuis van de kroeg. Het was een doordeweekse dag hé!’ benadrukte m’n vriendin mijn wilde sociale leven. M’n nichtje van 19 leek niet onder de indruk. ‘Twee uur al?’ was haar antwoord.

Ze stuurde mij de afgelopen week heel attent een bericht. Al snel kwam de kroeg ter sprake, het lijkt haar leuk om met haar twee neven en mij naar de kroeg te gaan. Als haar zusje wat ouder is, mag zij ook mee. De nacht ervoor was ze ook in de kroeg geweest tot vroeg in de ochtend. ‘Heb je ooit bingo gespeeld in de kroeg met dragqueens?’ vroeg ze me vandaag. Zij wel.

Vroeger maakten we vaak filmpjes voor jarige familieleden. Dan bedachten we een filmscript met scènes en wist zij tijdens het filmen al – die scene kan bij de bloopers. Toen ze wat ouder was en haar zusje met mij filmpjes ging maken, zei ze enigszins teleurgesteld: ‘Je hebt me ingeruild.’

Toen kreeg ik nog veel van haar leven mee. Nu weet ik ongeveer wat ze doet, maar zie haar veel te weinig. Dus met z’n vieren naar de kroeg lijkt me gezellig, maar dan moet ik eerst voorslapen en daarna neem ik drie dagen vrij.

Er zijn nog geen reacties