No time for loser
  • 5 september 2008
  • Alfons
  • 0 reacties

Dus vandaag sta ik op rond een uur of negen. Na mijn ochtendritueel zit ik aan de ontbijttafel en lees de krant. Linksonder op de voorpagina staat een column en ik ben benieuwd naar het verhaal. De columnist beschrijft de ontmoeting tussen een man en vrouw op leeftijd tijdens een klasse reünie. De man slaat zichzelf voor het hoofd aan het einde van hun conversatie. Hoe kon hij haar ooit laten gaan, dacht hij bij zichzelf, terwijl ze even daarvoor samen nostalgisch flirtend aan gezamenlijke tijden dachten. Ja, zo is er mij ook èèn ontschoten dacht ik op dat moment. Ik verafschuw de gedachte aan een toekomstige klasse reünie. Daar zal zij dan ook lopen en samen weten we hoe dichtbij en tegelijkertijd zo veraf de liefde tussen in ons instond.
Nou ja, niets aan te doen. Mijmeren met het verleden machteloos naast je helpt ook niemand. Elke dag zwemmen er meer vissen in de zee, dus is het maar goed dat ik mijn A en B diploma heb.

Achterin de krant lees ik de strips nog even door en mijn horoscoop. De krant heeft weinig nieuws te melden welke mij interesseert. De strips, daar doe ik het voor. “Elsje” is verliefd op haar meester. Dit geheim deelt ze met haar vriendin welke een burka draagt. Raar dat mijn Word programma het woord “burka” niet kent. Voor alles een eerste keer, hoppakee ze is toegevoegd aan mijn woordenboek. Net als het woord “hoppakee”.

Inmiddels is het twintig voor acht in de avond en the Simpsons zijn op tv. Ik wou dat ik een laptop met mobiel internet had, dan kon ik dit typwerk op de bank verrichten. Nu mis ik mijn favoriete serie, ook al is het een herhaling.

Joost komt net binnen zeilen. Hij leest mijn column door en we spreken over van alles wat in ons opkomt. Dat is fijn om te doen. “Misschien wordt het voetbal met dikke regenbuien wel afgelast morgen “, zeg ik. “Hahaa”, hij lacht erom. “Het veld is kurkdroog! Dit zijn geen buien, er staat gewoon iemand buiten te zeiken”.

Zo is het maar net, altijd staat er wel iemand buiten te zeiken. Zeiken lucht namelijk op! Ik ga mooi naast die gast buiten staan.

Er zijn nog geen reacties