Oefening
  • 7 augustus 2023
  • Alfons
  • 0 reacties

Het leven heeft geen haast. Vergeet alle druk(-te) en neem de tijd om kalm aan te doen.

Mocht je behoefte hebben aan rust en ontspanning. Aan verbinding met jezelf in plaats van je te verliezen in de wereld om je heen. Weet dan dat de sleutel om lichaam en geest met elkaar te verbinden ligt in je ademhaling.

Kalmeer je geest en focus. Adem in, adem uit. Maak verbinding met je hart. Als je contact hebt met je hart, zal voor jezelf helder worden wat je pad is. Vergeet alle verwachtingen. Wees grenzeloos trouw aan jezelf met inachtneming van de ander.

Voel de kracht van je ademhaling. Wees water. Adem in en voel deze golf heel je lichaam ontspannen vanuit de grond onder je voeten omhoog, achterlangs via je kuit, je bovenbeen, langs je bekken, over je ruggengraat, naar je kruin en om via je voorhoofd naar je keel, in je hart, door je buik, via je kruis, je been en voeten de golf te laten wegspoelen als een terugtrekkende golf. Adem uit.

Deze grote ademhalingsomloop verbindt je met de getijden van de stroming die vier keer per jaar verandert. Uiteindelijk gaat het moeiteloos, vanuit ontspanning.

Er zijn nog geen reacties