Oerol 2019
  • 18 maart 2019
  • Alfons
  • 0 reacties

Op het eiland Terschelling vindt jaarlijks het festival Oerol plaats. Voor wie het niet kent, verspreid over het eiland kun je gratis theater, muziek of andere culturele uitspattingen vinden. Je kunt ook betaalde acts beluisteren of bekijken. Voor ieder wat wils op dit gebied, tien dagen lang in juni.

Sinds zes jaar bezoek ik het festival en nog altijd heb ik het idee dat mij iets ontgaat. Het liefste lig ik gewoon in een hangmat met een drankje en Sjakie aan m’n zijde. Als ik vanaf die plek dan ook nog eens leuke muziek mee zou kunnen pikken of een theatervoorstelling, dat zou ideaal zijn. Maar het blijft erop neer komen dat je de Oerol ochtendkrant erop na moet slaan om jezelf later op de fiets terug te vinden om door het programma heen te ploeteren. Wind en regen soms in je bakkes. Dat blijf ik teveel moeite vinden. Ik fiets van hot naar her omdat ik bang ben dat ik iets mis en ja hoor, dan hoor je in gesprek met een vreemde de mooiste verhalen van iets waar ik niet ben geweest en niet zal komen omdat het uitverkocht is.

Dus ik vraag om raad van ervarener rotten: hoe beleef ik relaxt het festival en pik ik toch (al) z’n moois mee? Welke ervaring raad u mij aan en waar zijn in hemelsnaam de beste feestjes (goeie muziek waarbij je ook een gesprek kunt voeren)? Blijkbaar zijn er ook geheime nachtelijke feestjes? Ik ben een en al oor.

Er zijn nog geen reacties