Of wil je soms een zwaffelkoekje?
  • 25 januari 2009
  • Alfons
  • 0 reacties

Vice Furr is weer terug na het avondje pokeren bij @’s place. Furr wordt vergezeld door Fix up, wiens bed te klein is, maar hij klaagt niet.
Vrijdagavond, Nijverdal voetbalkamp. Dat is waar we ons in dit stuk bevinden. De nacht is aangebroken en dit is de gang van zaken in de love room: Berry knarst de nacht door en Furr jat z’n deken af. Ach Berry is allang blij dat hij niet wakker wordt van gehuil midden in de nacht. Aan de andere kant van mijn muur liggen Tipsy en Benjamin Verbeek. Na een half uur op bed liggen, hoor ik een zware stem praten. Ik denk: Johny ‘de Grijper’, lid van de plaatselijke maffia is ons huis binnengedrongen en op zoek naar poen. Dus ik sta op, kijk op de gang, het trapgat af en luister. Het is stil. Het bleek onze Benjamin te zijn, het groentje bazelt in zijn slaap.

Ik zei al, er werd gepokerd:

Bart heeft de bek op entertainen staan en Raater volgt hem in zijn voetsporen. Beenen kraamt wat uit, geen blad voor de mond. Daar houd ik wel van. Raater schijt ook uit zijn bek. Die jongen heeft het zwaar. Wat wil je ook als je zo kloten pokert en de porno op tv blokkeert. Tomboy komt binnen en mag nog gefeliciteerd worden. Rik vermaakt zich prima en @ pokert zijn weekloon bij elkaar, hoewel Tim dat nog wel eens verijdelt. De sfeer is vermakelijk en fijn.

Zaterdagochtend, ontbijt om half negen:
Iedereen is aanwezig, maar die ouwe van het Reve heeft de klok op klagen staan. “Tomme dit is veel te vroeg,” spreekt zijn gezicht boekdelen. De wallen besmeurt hij met koffie en tegen het einde van het ontbijt, heeft hij nog geen hap gehad. Wel twintig koffie. Dan besluit hij zijn brunch te smeren. Tegen de tijd dat we in de kleedkamer zitten, heeft hij wel trek.

Er wordt flink getraind en de trainer is actief. Hij oogt me tevreden over de geleverde prestaties. Nu nog in de wedstrijd!

Na de training bezoeken we de lokale ponyclub nog even. Rik is er blij mee! Hij loopt als een jonge hond te snuffelen aan het achterwerk van elk paard en pist in elke hoek van de dressuurbaan om zijn territorium af te bakenen. Filemon zoekt naar Adelinde Cornelissen, maar kan haar hier niet vinden tot zijn grote verdriet. Al zoekende beland hij wel in de kantine. Tot zijn grote spijt hebben ze Grolsch koppijn bier. Hij kan zijn verdriet niet wegdrinken.

De rest van het team wacht rustig op de sleutelbewakers en vermaken zich prima. Wanneer we terugkomen groeten zij ons vriendelijk, om vervolgens te gaan zwemmen. Furr zal dit nakend moeten doen, want hij scoorde helaas maar vier van de tien genomen penalty’s. Dit is geen schande. De goalie voerde de druk namelijk psychologisch op door heen en weer te fladderen over de doellijn en situaties te schetsen waarin Furr de laatste beslissende penalty voor het kampioenschap moest nemen. Hij bezweek hieronder. Een waardevolle les geleerd, hij neemt geen beslissende penalty.

Fix up is de cameraman en schiet er niet alleen op het veld lustig op los.

Luchies mocht bij Raater slapen, maar Raater zoekt van tevoren allerlei uitvluchten. Hij wil hem zelfs deporteren naar huisje 322. Raater zal ’s nachts wel quality time alleen nodig hebben, of omdat hij akelig is of omdat niemand mag zien dat hij vergaat van de spierpijn en lijdt onder kramp na een middag vlaggen.

Bos zegt iets en Joost antwoord: “Dan kun jij beter helemaal niet meer praten.” Iets over serieuze praat. Een grapje waar je bij moest zijn denk ik.

Mark is Mark. Lomp grappig, onze droogkloot aanvoerder. Een goede gast. Robbie is te beroerd om uit te lopen na de wedstrijd. Een schande! Roek heeft welgeteld anderhalf uur zijn team vergezeld. De rest van de tijd was het roomtijd. Geen schande! Dam houdt ook van mij, zo smst hij. Een lastige keuze sloot hem uit van deelname aan het kamp. Zie je in Grunn!

Al met al dus een fijn weekend!

Er zijn nog geen reacties