Onbetaalbaar
  • 20 juni 2022
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Je merkt gewoon dat ze iedereen tot hun recht laten komen. Ongeacht wie of wat, iedereen is een vitaal onderdeel van het grotere geheel. Dat is heel mooi om te ervaren, iedereen wordt gelijkwaardig behandeld.’ Lulu sprak met passie over het project waaraan ze deelnam, ‘De Wijk de Wereld’ heette het.

Het concept was als volgt: een handvol theatermakers van verschillende disciplines trok een aantal maanden op met een wijk van de stad en ontwikkelde met z’n buurtbewoners een theatervoorstelling. Vier voorstellingen in drie dagen, in de stadsschouwburg. Lulu haar wijk was dit jaar aan de beurt.

‘Een ieder komt tot z’n recht’, de woorden bleven me bij. Gisteren mocht ik hen aanschouwen, een jong meisje stond vooraan op het grote podium. Ze zal een jaar of elf zijn geweest. In haar eentje tegenover honderden mensen publiek. Wat een lef, wat een mooi moment in haar leven. Een herinnering om nooit te vergeten. Het ontroerde mij. Bewonderenswaardig was de sfeer.

Wat moet dat een mooie omgeving zijn geweest om in te vertoeven. Contact vanuit gelijkwaardigheid, een ieder komt tot z’n recht en jij maakt onderdeel uit van een groter geheel. Onbetaalbaar die culturele sector.

Er zijn nog geen reacties