Onderscheiden
  • 3 oktober 2021
  • Alfons
  • 1 reactie

‘Maar spreek je er met anderen over?’ ‘Jawel,’ was z’n eerste reactie, maar daar kwam hij na een bedenking op terug. ‘Nou te weinig. Eigenlijk niet. Niet zo diepgaand als nu met jou.’

Afgelopen donderdagavond had ik een netwerkavond, als ondernemer zoek ik hoe ik mezelf in de markt wil zetten. Een filosofisch practicus is voor velen een onbekend beroep, hoewel ik vermoed dat een ieder baat kan hebben bij een gesprek in m’n praktijk.

Hoe dan ook, ik was daar aanwezig om kennis te maken met de club mensen welke bijeen waren vanwege een georganiseerde lezing. Interessante spreker en de aanwezige leden deden moeite om me te verwelkomen. Dat sierde ze en na de lezing viel ik in een gesprek met een jongeman die zich had genomineerd als lijsttrekker voor een politieke partij. Dat vond ik interessant en ik vroeg hem naar z’n campagneplan. Hij gaf aan dat hij zich wilde afzetten tegen de andere kandidaten om zich van hen te onderscheiden.

‘Waarom afzetten? Ik persoonlijk zou het interessanter vinden als er iemand in de politiek opstond die zoekt naar verbinding. Dat zou pas onderscheidend zijn.’ Dat vond hij interessante feedback waar hij wat mee kon. Ik ben benieuwd wat hij ermee gaat doen.

Re
4 oktober 2021 - 19:39

Goed dat je hem op andere gedachten hebt gebracht, alleen denk ik dat hij geen groot politicus zal worden…