Onvergetelijk
  • 31 januari 2022
  • Alfons
  • 2 reacties

Vrijdagmiddag, Appingedam – het hoge Noorden.

Het is drie uur in de middag als ik de trein uitstap met m’n longboard in de ene hand en met de andere hand check ik m’n reis uit. Aan de overkant van de drukke straat, ligt een lange lege geasfalteerde weg op mij te wachten. Hij nodigt m’n longboard en mij uit voor een geweldig ritje.

Het weer is goed, de weg is droog en vijftig meter verderop staat op het midden van de weg een meisje te wachten op skates. Ze zal een jaar of zes zijn, twee staartjes á la Pipi Langkous. Haar polsen en knieën beschermd en ze staat daar maar naar mij te kijken. Ze ziet m’n longboard. ‘Aha, een fan,’ verheug ik mij. ‘Ze zal haar ogen uitkijken als ik langs haar zweef.’ Want heb ik al verteld dat dit longboard elektrisch is?!

Hij doet het fantastisch en gaat van zoef zoef zoef. Heel rap en soms beangstigend snel. Al m’n zintuigen staan op scherp als ik op dat ding sta en menig kind vergaapt zich als ik ze passeer met een glimlach.

Ik leg m’n board achteloos op het mooie asfalt en houd de controller vast in m’n hand (daarmee geef ik gas of rem ik). M’n ene voet op het op board, de andere stept twee keer en daarna neem ik m’n show-positie in voor die ene fan. Vanaf dit moment hoef ik alleen maar gas te geven met m’n duim om indruk te maken. Daar gaan we. 3 2 1 … gas!

BAM ik flikker direct op het asfalt, weet me gelukkig op te vangen met een koprol en kom er zonder letsel vanaf. WAT gebeurde daar? Ik kijk naar de weg, zag ik een kuil over het hoofd? Een drempel? Niets te zien. Ik begrijp er niets van, wat gebe… Ooooooh, opeens begint mij wat te dagen. Hahahaha. Ik lach hard om mezelf. HAHAHA ik krijg de slappe lach terwijl ik het board pak en ditmaal de neus de goeie kant opzet. Hahaha ik had hem hahahah omgekeerd neergezet met m’n achteloze stoere gedoe voor Pipi. Dus in plaats van vooruit schoot het board achteruit terwijl ik al in voorwaartse beweging was gestept.

Pipi staarde mij aan met grote ogen toen ik haar passeerde met een glimlach. Aan het einde van de straat, honderd meter verderop stond ze nog naar me te kijken. Dit zullen we niet snel vergeten.

chantal
1 februari 2022 - 19:55

alles wordt gefilmd tegenwoordig…alle bullshit voornamelijk,maar dit?????

Ronald
2 februari 2022 - 10:32

Er zal vast wel ergens een satelliet/camera/deurbel zijn die het heeft opgenomen…