Op reis
  • 27 april 2014
  • Alfons
  • 2 reacties

Ik mag weer. Jaren viert deze jongen geen vakantie, dan werkt ie keihard tussen zijn vele vrije tijd door. Om vervolgens opeens weer een vliegtuig te pakken naar een vreemd oord. Ditmaal zal ik Bali & Lombok aandoen, op bezoek bij Anne. Vriendin, en partner in crime uit het Groningse nachtleven.
Vandaag dringt het tot me door, ik ga woensdag aanstaande op reis. Ik zag vandaag namelijk mensen voor het ‘laatst’. De reis is maar voor drie en halve weken, toch dringt zich een afscheidsgevoel aan ons op. ‘Doeg!’ ‘Kusje doeg knuffel zoen!’ Afscheid nemen, ik houd er niet van, al die emoties. Brrr. Ik houd van jullie allemaal. Zo, dan is dat gezegd.
Ik moet nog uitzoeken hoe laat ik woensdag vlieg (mezelf kennende niet te vroeg), mijn tas mag ik nog pakken, maar voor de rest is alles voor de bakker. Nog even mijn schoonmaker op de hoogte stellen. De buurman zal voor de plant, en de post zorgen. Morgen neem ik afscheid van mijn ouders, de dinsdag vertoef ik in Grunn, en woensdag pak ik de trein naar Schiphol. Dan vlieg ik elf uur lang Economie klasse naar Kuala Lumpur met vlucht MH17, wacht ik 6 uur, en pak vlucht MH 851 naar Denpasar. Donderdag arriveer ik kapot, en gebroken, met een niet te stillen honger naar slaap, en een kramp in mijn aars van de benauwd kleine zitplaats die mij van al mijn ontspanning beroofd!
Voor de wachttijd heb ik echter een trucje om de tijd door te komen – mijn reisvoetbal! In mijn handbagage stop ik mijn voetbalpompje (want in het vliegtuig moet de bal luchtvrij zijn), maar eenmaal op mijn tussenstop voorziet mijn bal me van plezier (panna’s bij voorbijgangers), en een hoofdsteun tijdens het slapen. De voetbal is mijn eeuwige steun en toeverlaat op reis.
Ik zal Bali, en Anne verblijden met mijn gezelschap. Maar voordat het zover is, wil ik mededelen dat ik geen flauw idee heb hoe het de komende weken met de column zal vergaan. Ik ga er echter vanuit dat mijn vlucht heel aankomt (en later weerom), en dat ik jullie op de hoogte kan houden van mijn wel en wee zoals elke reiziger dat graag doet. Mocht je een kaartje willen ontvangen – die stuur ik graag, zend uw adres naar het emailadres – fonsie_potta@hotmail.com
Voor hen die me willen komen ophalen – maandag 26 mei arriveer ik om 6.45 uur met Malaysian Airlines – vlucht MH16 op Schiphol. Tot dan. Doeg

Karlijn
29 april 2014 - 00:03

Geniet ervan Fons! Goede vlucht en veel plezier natuurlijk!

alfons
29 juli 2014 - 15:24

Tjek! Gedaan Karlijn :) x