Potverdikkie mij
  • 5 september 2010
  • Alfons
  • 1 reactie

Ik merk dat ik mezelf in een keurslijf heb gezet bij het schrijven van mijn columns. Onder het motto: ‘Het goede voorbeeld geven.’ Ik durf bijna niet meer te schrijven over Milfen of te vloeken of over gewelddadige gedachten. Dat keurslijf dat beperkt me. Waarom heb ik mezelf er dan ingezet? Tja, omdat Ploep.com op het internet staat en dus vrij toegankelijk is voor de jongeren op mijn werk. De doerakken waar ik groepsleider van ben. Tevens is Ploep.com sponsor van de B2 van Fit Boys geworden en bij mijn cluppie staat de ‘C’ niet voor niets in de verenigingsnaam. Met deze ‘C’ van christelijk gaan de 10 geboden gepaard. Normen en waarden waar niets op af valt te dingen, of je zult branden in de hel.
Ik geloof er niets van, branden in de hel. Een grap die ik leuk vind om te quoten omtrent de hel, is die van een cabaretier waarvan ik de naam ben vergeten. Hij zei: “Als de hel bestaat en de duivel, dan weet ik zeker dat de duivel je van harte welkom heet als je moordde of stal of loog. Dus voor de duivel hoef je niet bang te zijn.”
Een huisgenoot van mij die zeer gelovig was, vertelde mij dat de mensheid leeft in schuld en dat God alleen kan bepalen of je goed genoeg leefde om in de hemel te komen. Eigenlijk houdt dat in dat je in je leven heel erg je best moet doen en geen fouten mag maken. Als je dan toch een fout maakte, moet je je schuldig voelen en berouw tonen. Ik ben het er niet mee eens. Tuurlijk mag je fouten maken, hoe moet je anders leren? Als je geen fouten mag maken, is het net of je alle risico’s uit probeert te sluiten om een veilig en gecontroleerd leven te leiden. Man wat zal dat saai zijn! Deze levensstijl creëert volgens mij alleen maar angst en ik geloof niet dat dat de bedoeling is van God. Volgens zou die willen dat je leeft vanuit liefde in plaats van angst. Liefde voor het leven en zoals ‘Loesje’ zegt: “Leven is het meervoud van lef.” Lef hebben, houdt in risico’s nemen en risico’s nemen houdt in niet kiezen voor de veiligste keuze, maar voor de keuze die je hart kiest. Ondanks dat de uitkomst van je keuze niet vaststaat en dat inhoudt dat je een fout kunt maken.
Eigenlijk zeggen “zij” met hun geloof ‘wees bang voor het onbekende’! En wat probeert de geschiedenis ons nu juist te leren???? Dat we niet moeten veroordelen dat wat we niet kennen, ergo: ‘Wees niet bang voor het onbekende!’ Tjonge jonge, hebben de zogenaamde gelovigen dan niets van het verleden geleerd?!
Met deze lange redenering plavei en rechtvaardig ik voor mezelf de weg die ik het liefst bewandel, die van eerlijk zijn. Ik wil mezelf niet verloochenen en dus ook niet in een keurslijf lopen. Ik vind dat een ieder zichzelf moet kunnen zijn en daarmee wil ik bij deze vorm geven aan het concept: ‘een goed voorbeeld geven’. Dus als ik in mijn columns wil schrijven dat ik vrijdag bij een Milf thuis zat, waarvan ik dacht: “Tjonge jonge jonge, dan kun je wel de 50 gepasseerd zijn, maar voor jouw leeftijd, heb je een beste decolleté! Een vrouw met ervaring die een beste fiets zal zijn om de oudste vrijetijdsbesteding in de wereld op te leren.” Of als ik wil zeggen dat die lilliputter van die serie op tv mij de rillingen geeft, dan vind ik dat ik dat mag doen! Gewoon omdat eerlijk zijn een betere eigenschap is dan mezelf verloochenen. Ook al maak ik dan maar een paar fouten en stoot ik mensen tegen het hoofd. De waarheid is nu eenmaal hard en Nederland wordt te soft door onze verzorgingsmaatschappij. Overal maar rekening mee te moeten houden omdat je anders iemand zou kunnen kwetsen. Bah, wat een onzin! Als iemand zich gekwetst voelt, zegt dat meer over hem, dan over mij!

Sander
5 september 2010 - 17:45

En gelijk heb je..