S. Chavuit
  • 2 mei 2016
  • Alfons
  • 2 reacties

Voorwoord –
Och wat mooi! Dit is weer zo’n column, een pareltje. Natuurlijk, u zult het gemerkt hebben, de laatste weken schrijf ik lekker weg. Het plezier schittert van de pen en de reacties zijn lovend, waarvoor hartelijke dank namens heel Ploep.com! Afgelopen donderdag vond er een hoogtepunt in de Nederlandse schrijverij plaats, waarbij er een hoofdrol voor mijn vriendin was weggelegd. Zij liet menigeen tot tranen toe lachen in haar slaap. Mocht u het gemist hebben – dit is de link.
Dan gaan we nu over naar de orde van de dag, de column. Veel plezier!

Hoofdakte –
Het waren barre tijden. Er lag sneeuw tot halverwege het raam, deuren wilden niet meer open. Men klom vanaf de eerste verdiepingen uit zijn huis. De NAM boorde aardbevingen van hier tot gunder om Nederland van stookgas te voorzien en dekens vlogen over de toonbanken van de Wehkamp en andere bedrijven met thuisbezorgservice. Men bestelde uit liefdadigheid twee dekens, één voor zichzelf en één voor de bezorger die met z’n Sint Bernhard de kou trotseerde. De Sint Bernard lurkte vaak het hardst aan z’n tonnetje drank en zwalkte dan over de wegen, de weg sneeuwvrij zwaaiend met z’n staart voor de koerier. De koerier bewoog langzaam want anders bevroor het snot hem voor de ogen. Hij knipperde weinig en tot halverwege, anders bleven zijn oogleden aan elkaar plakken. De winter van ’53 was er niks bij. April 2016 zou als koudste maand ooit in de geschiedboeken komen te staan.

Schurken zagen hun kansen schoon nu meneer&mevrouw Agent in hun werk belemmerd werden. De misdaad vierde hoogtij! Ski’s, snowboards, winterjassen en heet water werden roofgoed. Gelukkig was daar één man. De held der helden die zich niet onder liet sneeuwen door de ongeorganiseerde misdaad. Met z’n zomerse glimlach verdween de sneeuw voor de zon en betrapte hij S. Chavuit op een heterdaadje! We schakelen nu over naar de live-camerabeelden, waar we de held der helden toepasselijk horen zeggen dat de boef zich moet bevriezen! Laten we kijken of S. Chavuit zal luisteren…

Klik om de beelden te zien
– live nieuwsbeelden in mooie omgeving –

Ronald
2 mei 2016 - 10:57

Sodeju, beeld materiaal uit het archief… zoveel ideeën hadden we toen, weinig uitgevoerd.

Alfons
2 mei 2016 - 19:58

Het was wel heel leuk, dus wanneer gaan we weer?
Woensdag nog bioscoop?