Schavuit
  • 10 maart 2019
  • Alfons
  • 1 reactie

Er dwaalt een schavuit door de stad. Overal in stad verschijnen namelijk meer tekeningen zoals op de columnfoto. Al een jaar lang valt het mij op. Ik wandel graag op z’n Bartjes, dan interesseert mij van alles. Het liefst struin ik heerlijk langzaam met pauzes en bankjes. Het mooie bankjesweer komt er aan, ik verheug mij!

Op allerlei muren en plekken slaat de schavuit toe: posters, portieken, elektriciteitskastjes, bouwplaatsbegrenzingen. Op mijn looproute verschijnen elke dag nieuwe zo lijkt het. Ik beeld mij deze doerak in, op pad in het donker om niet gesnapt te worden en telkens geeft hij of zij een andere uitdrukking mee aan het gezicht. Zal degene overdag plekken scouten om er ’s nachts terug te komen? Zal de politie hem/haar op de hielen zitten? Wat voor boete zou hierop staan?
Wat mij vooral interesseert is het waarom en wie is het! Ik ben zo benieuwd naar wat iemand beweegt en wat voor iemand dit is?

Stiekeme anarchie is het. Een verstoring van de openbare orde. Geweldloos verzet met een stift. Ik waardeer dit ontzettend. Gniffel erom. Net als om de jongeman die glimlacht op stickers overal in de stad met de tekst: ‘Blijf gek doen.’ Ga zo door schavuiten met jullie boevestreken. Er mag ook meer belletje geleld worden!

Anoniem
11 maart 2019 - 08:09

Jij zou maar zo zelf die grote jongen kunnen zijn die schrijft:BLIJF gek doen? Van mij mag je!!!