Slootakkervisie
  • 5 juli 2009
  • Alfons
  • 0 reacties

Ik pas op het huis van m’n zus en mijn hele wereld ziet er anders uit. Ergens voelt het vreemd, want meestal hangen mijn twee neefjes hier de clown uit. Nu heerst er rust met de Black Eyed Peas op de achtergrond. Ze hebben ons stopwoord POW overgenomen en er nog twee BOOM booms voorgezet.
Gert gaat dus naar Nieuw Zeeland en Australie, potverdikkie jong, wat mooi voor je! Ik kan je vertellen dat ik nog niet zeker weet of de krantcolumn doorgaat, alleen dat ik een proefversie mag schrijven om te kijken of het geschikt is voor de Beiler lezer. Ik houd je op de hoogte en wens je veel plezier toe!

Nienke verwees ik vorige week naar mijn column en waar ze verwachtte dat ik een heel verhaal aan haar gewijd had, las ze slechts één vragende zin. Vandaar dat ik vandaag iedereen erop wil wijzen dat zij, net als Karlijn, geslaagd is voor haar opleiding hbo Pedagogiek. Samen willen ze naar Afrika volgend jaar om vrijwilligerswerk te doen. Ik ben trots op ze en aanstaande woensdag zal ik haar vergezellen naar de diploma uitreiking om heel hard te applaudisseren en te juichen.

Michael Jackson is wederom op televisie. Hoewel hij dood is, zie ik hem dagelijks. Gister hoorde ik iemand zeggen dat het alleen in Amerika mogelijk is om geboren te worden als donkere jongen en dood te gaan als blanke vrouw. Er deden zich blijkbaar geruchten de rondte dat de koning van pop vrouwelijke hormonen of iets dergelijks nam. Alleen al het feit dat er zoveel aandacht aan de man besteed wordt, zowel positief als negatief, bewijst voor mij nogmaals dat hij een groot man was. Hij blonk uit in muziek, maar zijn kracht werd zijn grootste belemmering door de wereld om hem heen. Ik geloof dat het hem uiteindelijk, na een lange lijdensweg, heeft gebroken. Het is niet dat ik een fan van zijn muziek was, maar ik herken grootsheid als ik het zie.

Zo gebeurd er van alles in het leven in de buitenwereld, en dat is in mijn wereld niets minder. Gister had ik het vrijgezellenfeest van vriend Jeroen en we hebben gesnowboard in Zoetermeer met één groot aprés ski feest als gevolg! Hoewel ik voor BOB speelde, heb ik me uitstekend vermaakt. De bult en blauwe plek bij mijn heup draag ik als trots aandenken. Eind juli gaat de jongen trouwen en het was mooi om hem te zien glunderen en plezier te hebben in onze groep. Vandaag stuurde hij een bedank smsje en een waarschuwing om nimmer een madman tequila te drinken. Ik hoop dat ik het mij herinner mocht het zover komen.

Het is heerlijk weer in Beilen en er is nog steeds de Lanijto. Voor hen die dit fenomeen niet kennen, Beilen trekt alle feestkasten los en bijna elke straat en buurtvereninging dost hun straat ermee uit. Ons eigen carnaval, want er rijden bij de opening ook praalwagens mee, alleen de polonaise met ‘faif-hondert ja’ mist. Althans ik heb hem niet gezien, misschien komt dat omdat ik ook niet bij de opening was.

Er zal nog wel meer gebeuren in mijn wereld, maar op dit moment staat de televisie aan op BBC waar de herenfinale op Wimbledon wordt gespeeld. Ik werd er tweemaal op gewezen vandaag, eenmaal door Joost en daarna nog eens door Ronald. Volgens mij heeft Roger het koud en Roddick z’n vrouw is mooi. Boris Becker spreekt Engels met een Duits accent en heeft rood haar. Á la Klaas Sanders, alleen blinkt Klaas uit als trouwe kameraad en niet als tennisspeler.

Wat zal de dag nog brengen? Het blauwe meer? Een filmpje kijken met een mooi meisje? We zullen zien, voorlopig geniet ik van de herinnering aan gister en de kunde van vooral Federer. Dat hij gaat winnen, lijkt het hele stadion al te weten. Roddick en zijn aanhang geloven in de American Dream en ik quote Lohues afsluitend: ‘Het is en het blev een gevecht’.

Er zijn nog geen reacties