Solliciteren
  • 13 november 2017
  • Alfons
  • 0 reacties

Af en toe krijg ik de kriebels, voornamelijk als ik op m’n werk ben, dan struin ik in m’n nachtdiensten vacaturesites af. Misschien dat er elders een baan is waarbij ik meer kan verdienen met minder uren. Uren kan ik eraan spenderen, dromend over groener gras.

Er kwamen fantastische baantjes voorbij, zoals eendenvanger. Ik zag mezelf al voor me: rennend, vliegend, vallend, duikend, opstaand en weer doorgaand. Helaas zag ik steeds Donald Duck voor me en kon het niet over m’n hart verkrijgen om hierop te reageren. Andere opties waren meer van hetzelfde en sommige waren te hoog gegrepen. De leukste baantjes waren voor vrijwilligers, het is ze gegund.

Toen kwam er één voorbij die potentie bezat. Een organisatie waar ik eerder dit jaar ook een brief naar had verstuurd en aangezien het dezelfde functie was, gebruikte ik bijna dezelfde brief. Overdag werken, dezelfde aantal uren en vergelijkbaar loon. Dat lag precies in mijn straatje. CV had ik ook al klaar, er stond geen leugen op beschreven, dus verzenden die hap. Drie dagen later kreeg ik bericht: ‘Hartelijk dank voor jouw sollicitatie bij ons. Wij hebben veel reacties mogen ontvangen op onze vacature. Helaas behoort je niet tot diegene die worden uitgenodigd voor een gesprek.’ Er stond daadwerkelijk ‘behoort’. Ik had geen zin om te vragen waarom ik niet werd uitgenodigd, maar vroeg het me wel een beetje af.

Een week later zat ik achter m’n laptop en las op Linkedin dat een week ervoor iemand van hun bedrijf m’n profiel had bekeken. ‘Oooh dacht ik, nu weet ik waarom ik niet werd uitgenodigd. Dus er wordt serieus naar iemand z’n profiel gekeken?!’ Ze zullen het profiel via m’n CV gevonden hebben. Daarop verwijs ik naar m’n gezapigejackpot.nl schrijversambities met de benodigde sociale media knoppen, waaronder zoals u kunt raden: linkedin.
Dus dat ik op m’n profiel schreef dat ik aan de Sonnema University heb gestudeerd en uitvinder ben van het lipjes schieten, dat waren geen eigenschappen die ze zochten. Of dat ik bij Ranzige Uitzuigers BV heb gewerkt waar ik over schrijf: ‘Ik gaf ze mijn vrije tijd en nog was het niet genoeg.’ Blijkbaar waren het geen overtuigende motivaties voor een toekomstig werknemer, om nog maar te zwijgen over de rest van m’n profiel.

Ik liet het bezinken en besloot lieve lezer dat ik het een volgende keer precies hetzelfde zou doen.

Er zijn nog geen reacties