Soms zit ik te wachten tot er iets gebeurd
  • 17 november 2008
  • Alfons
  • 0 reacties

En als ik maar lang genoeg kijk, dansen er paarse olifantjes met tutu jurkjes over m’n beeldscherm. Je weet wel, van die balletjurken. Ze komen rechtstreeks uit de Disney Fantasia tekenfilm, met Mickey Mouse. Met die grote oren van hem. Die heeft hij om goed mee te horen. Oren die horen.
Ja soms typ ik en lijkt het op een roesje. Dan vliegen m’n vingertoppen over die toetsen alsof ze weten waar alle letters liggen. Een verhaal gaat achter hun combinatie schuil. Ik ram hem eruit. Wat zal er te voorschijn komen? Niemand die het weet. Zal het gaan over het stof dat zich stiekem onder m’n toetsen verzameld? Nee het enige stof dat hier benoemt zal worden, is stof dat tot nadenken zet.

Altijd wil ik jullie een bepaalde wijsheid meegeven. Doch wil ik jullie ook entertainen. Wijsheid omdat ik de wereld wil verbeteren. Entertainen omdat Ploep.com populair is en entertainment levert reacties op de site op. Als de snee in m’n vinger, maak ik fouten. Voorbeelden zijn niet noemenswaardig. Het lijkt wel of de schrijver zich niet door het slijk wil halen zo voor sinterklaas. Het is een veel gemaakte fout dat een verhaal ergens over moet gaan. Het lijkt af en toe wel of iemand zich te serieus neemt. Dat het schrijven niet meer om het schrijven gaat. Maar om het ego van de auteur te strelen. Belangen. Verlangen. Wat zijn pure intenties? Wie bezit ze nog? Intenties.

“Wat voor indruk wil je maken?”
Zal ik Edward de Egel weer naar voren halen?
Zal ik Bartje en zijn streken naar voren halen?
Zal ik benoemen dat Sander mij mailt dat de IKEA onze ideën destijds heeft bekeken. Hierover ging column “Sjakie Kippengaas, S. St. en McLovin. Weer een rode lijn in de columns! Vorige week las ik nog dat de IKEA daadwerkelijk gaat uitbreiden en èèn van de grootste in Europa gaat worden. Had ik het niet voorspelt! Echter mailde Sander dat de brandweerpalen niet geïmplementeerd zullen worden. Ik kom er nooit meer!

Zal ik vertellen dat het regenpak opnieuw de modewereld verovert? Wie weet wordt dat dan ook realiteit! Zelf loop ik voorop in deze trend. De wereld zal het ontdekken. Op maat was hij niet gemaakt. Maar een lol dat ik ermee had. Door de loopgraven langs de velden banjeren, onder de douche in de kleedkamer staan en natuurlijk niet te vergeten het stampen in de plassen. Hoe fijn is een regenpak! Nu moet ik alleen nog laarzen aanschaffen die waterdicht zijn. M’n sokken waren drijfnat. Maar niemand die het wist! Ik werd er vrolijk van, mijn regenpak.

Dan denk ik aan videoclips bij muziek. Hoe fijn zou het zijn als ik een filmpje bij m’n column zou hebben? Het perfecte liedje heb ik al in mijn hoofd terwijl u mij door de plassen ziet stampen. “I’m singing in the rain!” Wie weet wat er in de toekomst gebeurt. En de toekomst, daar wordt aan gewerkt! Elk moment van de dag :)

Er zijn nog geen reacties