Tip!
  • 28 oktober 2019
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Beste Alfons Pot,

Dankjewel voor het doorgeven van jouw tip!

Wij verwijzen onze klanten door naar Google omdat de meeste klanten wel van Google afweten. Ook proberen wij het eenvoudig voor iedereen, niet iedereen is immers handig met internet. Echter is de zoekmachine Ecosia zeker een leuk en beter alternatief om te gebruiken, wellicht dat wij er in de toekomst ook gebruik van zullen maken.

Met vriendelijke groet,

Simpel’

Ik ontving afgelopen week een mail van mijn telefoon provider Simpel waarin zij waarschuwden voor telefoontjes vanuit het buitenland. Het nummer kon je googelen om te checken of meerdere mensen hiermee in aanraking waren gekomen.

Heel attent van mijn provider, waarop ik hen tipte om als bedrijf hun klanten te verwijzen naar de duurzamere zoekmachine Ecosia in plaats van google. Dit omdat google samen met facebook en whatsapp jouw data roven om door te verkopen. Daarom ben ik er voorstander van dat gezondere alternatieven bekender worden. Zoals Signal en Firefox en dus Ecosia (hoewel ‘Duck Duck go’ wat zoekmachine en privacy bescherming betreft wellicht beter is).

De gemeente bordjes met ‘whatsapp buurtbeveiliging’ is gratis reclame waar ik op tegen ben. Het ondermijnt bewustwording van gezondere alternatieven. Hopelijk dragen m’n columns bij aan een betere wereld.

Er zijn nog geen reacties