Tips zijn welkom
  • 28 december 2020
  • Alfons
  • 1 reactie

In de hoek van de keuken hangt de laatste maanden een penetrante geur en ik maar denken dat het die bloemen op tafel waren. Met hun stuifmeel en de tijd die hen aftakelde. ‘Ruik je dat echt niet?’ vroeg ze me regelmatig. ‘Dat klopt, ik ruik er niks van,’ behalve die bloemen dacht ik bij mezelf, maar over bloemen durf ik geen kwaad woord te spreken. Ook als er even geen bloemen op tafel stonden, bleef de geur. Dat kwartje viel pas maanden later.

Het vermoeden is dat we een steenmarter onder de houten vloer hebben. Dat vermoeden werd ons door internet ingefluisterd. Internet en zelfonderzoek is vaak de beste bron om je mening op te baseren, aldus generatie millennials. Tot nu toe is het bij deze constatering gebleven, want de steenmarter is beschermd. Je mag hem niet doden of vangen. Gelukkig hebben wij hem nog niet gezien, dus kunnen wij ook nog een rat of muis bestrijden in onze aanpak. De penetrante geur op één bepaalde locatie wijst echter in de marter z’n richting.

Dus beste lezer, ik durf te vragen om tips om van dit beest en z’n geur af te komen. Wie weet raad? De gouden tip wordt bewierookt met dankbaarheid en eeuwige column roem!

Die andere vedette
28 december 2020 - 11:52

Op internet staat heel veel :
1. Als de steenmarter niet in huis aanwezig is, kun je alle gaten en kieren van meer dan 5 centimeter afsluiten (met bijvoorbeeld gaas). Maak het gaas wel goed vast, want ze zullen hun uiterste best doen om weer naar binnen te komen.
2. Je kan een steenmarter ook verjagen met ultrasoon geluid, maar daar zijn de meningen wel wat over verdeeld. De beesten wennen na verloop van tijd namelijk aan dit geluid. Daarom is een apparaat met een bewegingssensor beter. Het geluid gaat dan pas aan als de marter erbij in de buurt is waardoor hij zal schrikken.
3. Denk je dat je een steenmarter in je huis of steenmarters in je tuin hebt? Spoor deze dan zo snel mogelijk op, zeker als je kippen in je tuin hebt. Steenmarters zijn dol op eieren en kuikens en soms doden ze ook kippen. Spoor de steenmarter zo snel mogelijk op voordat deze de nodige schade aanricht in je huis of in je tuin. Voor bestrijding neem je contact op met een professioneel bedrijf die de juiste methoden hanteert. In het kader van preventie kan je wel alle gaten en kieren dichtmaken. De kans dat een steenmarter dan nog je huis in komt, is veel kleiner.
4. Steenmarters houden van donkere en warme plekken. De motorkap is hierdoor een uitstekende verblijfplaats voor de steenmarter. Door een kleine opening komt dit beest in je auto terecht. Eenmaal in de auto zal de steenmarter een rustplaats aanleggen. Aan de auto richten ze ook schade aan. Steenmarters zijn gefascineerd door draden en bekabeling. Grote kans dus dat ze de kabels onder je motorkap kapotbijten als ze eenmaal in je auto zitten. Het is belangrijk om een steenmarter zo snel mogelijk op te sporen.
5. Om te voorkomen dat je last krijgt van steenmarters kan je gaas spannen. Plaats dit gaas onder je auto, zodat steenmarters niet meer onder je motorkap komen. Heb je kippen in je tuin? Steenmarters komen hierop af voor de eieren en de kuikens. Zorg dus dat je kippenren goed omheind is door middel van gaas. Op die manier hebben steenmarters geen kans om je kippen en eieren te terroriseren. Heb je toch last van steenmarters? Bel ons dan op voor professionele bestrijding.
6. SNEL GEHOLPEN
Bel onze bestrijder
Snel van je probleem af
Je betaalt géén voorrijkosten
Vrijblijvend advies
Bestrijding door een vakman
Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
7. Succes en een goed uiteinde toegewenst.