Tweeduizendnegen
  • 2 januari 2009
  • Alfons
  • 0 reacties

Zo’n jaarwisseling laat je even stilstaan bij de mogelijkheden die er voor je klaarliggen. Wat zal een nieuw jaar brengen? Iedereen wenst elkaar het beste en sommigen nemen goede voornemens. Anderen hebben dat inmiddels afgeleerd, die voornemens scheppen een verwachting waar ze van tevoren al van weten dat ze er niet aan gaan voldoen.
Vandaag is het 2 januari maar voor je het weet, is het alweer 31 januari en als die dag is aangebroken, lijkt zowaar de zomer ook alweer in zicht te komen. Want toeleven naar de zomer, dat lijkt iedereen als dagelijkse bezigheid te hebben als het koud is.

Nou zo lang kan ik niet wachten, ik ga gewoon naar de zon toe. Hoppakee, Nieuw Zeeland ga ik bezoeken! Drie weken lang, POW!

9 februari ga ik weg en rond 3 of 4 maart kom ik weer. What the fuck ga ik daar doen denk je misschien? Nou ik ga op bezoek bij één van de allertofste meisjes die ik ken. Zij reist nu samen met haar vriend op de fiets door Zuid oost Azië (Vietnam, Thailand etc.) en op 10 februari komt zij in Nieuw Zeeland aan. Meerdere malen nodigde ze mij uit om daar ook te komen en dan twee weken met z’n allen in een camper rond te trekken. Aangezien ik met campertrips goede ervaringen heb en ik tegenwoordig geld verdien, kan het allemaal. Alleen voetbal bond mij aan Beilen, maar hoppakee, een paar spiertjes afscheuren en ook dat probleem is opgelost.

Even bellen met het reisbureau en een ticket is geboekt. Nu struin ik het internet af naar attractieve bezienswaardigheden in dat land. Tevens struin ik het huis af op zoek naar pasfoto’s voor het aan te schaffen paspoort. Het avontuur is begonnen.

Naast dit alles denk ik nog even terug aan oud en nieuw. In een fijne drankroes struinde ik de huizen af en overal waar ik kwam werd ik warm onthaald. Hoe mooi was dat! Wat een liefde! Al mijn zussen, zwagers, neefjes en nichtjes heb ik ’s nachts ontmoet. Net als de gebroeders Smit en de voorzitter, terwijl ik onderweg was naar m’n pa en ma in ’t Speenkruid. Zelfs Tom en de familie Eising wou ik nog even bezoeken, maar bij de fam. Eising was het licht rond half zes al uit gegaan. Uiteindelijk kwam ik rond half negen in de ochtend thuis, nadat ik bij de nachtegaal nog op het ijs had gestaan, want natuurijs rules.

Dan lees ik dat er brand bij @ is geweest en ik dacht: Als hij nog de mogelijkheid heeft om dat op ploep.com te posten, dan zal het wel meevallen. Nog steeds ben ik benieuwd naar zijn verhaal. Misschien hoor ik dat morgenavond in de kroeg, nadat Fit Boys in Emmen de halve finale heeft gespeeld. Zelf kan ik er niet bijzijn, net als overdag bij de nieuwjaarscross en borrel (vervelend). Ik heb een familiedagje van kleinkinderen in Utrecht, waar ik ’s avonds laat van weerkom.

Ik wens Fit Boys morgenavond veel plezier en hopelijk zie ik jullie blij feestend in de kroeg!

Voor het jaar 2009 voorzie ik filmpjes over onder andere koeienfluisteraars en ‘de bushalte’. Het zijn fijne tijden, geniet ervan mensen!

Er zijn nog geen reacties