Vader zijn
  • 23 november 2020
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Moet ik ook wat doen?’ vraag ik mezelf af. ‘Zou ik met haar naar buiten moeten?’

M’n vriendin is aan het werk en vandaag ben ik alleen met m’n dochter. Deze dagen hebben we structureel door de week en we vermaken ons. Het ziet er ongeveer zo uit – om zes uur gaat de wekker van m’n vriendin, ze kruipt me even aan en vijf minuten later verlaat ze het bed. Dan moet ik even zeiken, maar duik vervolgens weer in bed. Rond half acht hoor ik dan een kreetje of ander geluidje van m’n dochter, maar vervolgens zwijgt ze weer een uur. Rond kwart over negen zitten we uiteindelijk op de bank tot kwart voor één, dan gaat ze weer naar bed tot half vier gemiddeld. De middag gaan we maar naar buiten voor een boodschap o.i.d. of gewoon voor de vitamine D. Koken, vriendin komt terug, netflix en rond acht uur gaat ze weer naar bed.

In de Netflix ochtend vraag ik mij dan wel eens af: ‘Moet ik ook wat doen?’ Zij vermaakt zich opperbest en ik werd vroeger ook niet slechter van al die tekenfilms. M’n Engels ging erop vooruit en m’n fantasie ging aan de haal, alles was mogelijk. Sociaal doen met anderen doet ze wel op de opvang. In beweging zijn, tja moe wordt ze niet bij mij. Dat is misschien een dingetje want volgens haar sterrenbeeld is ze ‘aartslui’ zo vertelde m’n vriendin laatst. Aartslui – herhaalde ik voor mezelf. Appel, boom.

Vanmiddag lag ze om half vijf nog in bed, ik dacht, ik zal haar maar eens van dichtbij bekijken, of ze het nog wel doet. Wilde ze niet uit bed, lag veel te lekker. Ik ben toen ook maar in ons bed gaan liggen: ‘Roep me maar als je eruit wil.’ Riep ze me niet. ‘Tja, daar zou ik ons mee in de vingers kunnen snijden vanavond,’ dacht ik bij mezelf. Dus heb haar er maar met grapjes uitgehaald.

Ze is zo mooi, af en toe moet ik haar even knuffelen. Soms is dat te vaak volgens haar. Vaak staat ze het toe. Vandaag zei ze – ik ben blij. ‘Als jij dat bent, ben ik het ook,’ glunderde ik naar haar. Uren kan ik met haar doorbrengen, naar haar kijken, maar zij heeft het te druk met van alles en nog wat. ‘Prachtig,’ zou zij kunnen zeggen. Aartslui…fantastisch.

Er zijn nog geen reacties