Vakantie
  • 15 augustus 2023
  • Alfons
  • 0 reacties

Vanuit spannende avonturen, waarin een man zich mengt in moorddadige zigeunerzaken. Waar geweld onontkomelijk lijkt en een mysterie mij van pagina naar pagina doet verlangen, verlaat ik samen met m’n verloofde ons huis in de late maandag avonduren. Het buurtbieb boek op een kier achterlatend. Ons meest waardevolle ‘bezit’ houden we in de gaten via de babyfoon, terwijl we proosten op ons terras van de buurtkroeg.

De stad volgt z’n seizoenen. Zo halverwege augustus laat de KEI week kreten van pasgeboren studenten los uit al haar kieren. Je ontkomt niet aan hun aanwezigheid. Een vijftal jongedames proost naast ons, vertelt over hun eerste schreden in de stad, in het staan op eigen benen en over de ontmoetingen met de liefde.

De lucht doordrongen van de Noorderzon voorbereidingen dat om de hoek gaat plaatsvinden. Het festival zal vanaf donderdag tien dagen lang z’n best doen om de glorie van voor corona te herstellen.

Er lag een weekend ‘Kleintje Kuna festival’ achter ons en met warme herinneringen dachten we terug aan onze dochter die aan de bar voor het eerst bier bestelde (voor haar moeder). De sfeer van verbinding die er in de Drentse natuur heerste, was paradijselijk. Niets hoeven, liefde delen en genieten van flonkerende ogen.

Dankbaar proosten we en vieren van alles, maar bovenal de vakantie!

Er zijn nog geen reacties