Verjaardag
  • 29 juni 2020
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Hey Pot, wanneer is je verjaardag?’ 14 juli, das op een dinsdag. Lucky Luke stelde de vraag, ik vertelde hem dat ik nog niet wist of ik een feestje gaf. Dat vind ik een gedoe. Plannen houd ik sowieso niet van. Weet je wat, als je wilt komen, kom maar langs met je eigen drank. Ik haal wat chips in huis of iets dergelijks, maar regel verder niks. Ik zie het wel. De snackbar is om de hoek, niemand zal verhongeren. Zo, dan heb ik dat ook weer gehad.

Nee, dit is geen luiheid. Het is vanuit een principe dat verjaardagfeestjes horen. De Aboriginals kennen deze traditie niet, zij gaven er niet om. Zij vieren feest als iemand een nieuwe vaardigheid meester was. Het vinden van water in dorre woestenij bijvoorbeeld, dat was nog eens een vaardigheid. Maar geboren worden is geen prestatie van mijn kant, alle krediet daarvoor gaat naar m’n moeder. Daarvoor en vele andere dingen ben ik haar dankbaar!
Maar goed, ik ben geen Aboriginal. Alleen het nadenken over hoe en wat qua organisatie dit jaar wordt lastiger gemaakt door de corona maatregelen. Anderhalve meter in ons stulpje, dan mogen mensen wel op het dak gaan zitten. Nee, ik nodig u bij deze uit voor de dag zelf, na vieren. Oh shit, nee m’n zwager is dan ook jarig en zie, daar ga je alweer. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Nou goed, ik plan em op zaterdag 18 juli. Kijk maar wat je doet, ik verstuur geen app ofzo, ik ga er vanuit dat mensen weten of ze welkom zijn. Als je die zaterdag niet kunt, kom je maar een andere keer onder dezelfde voorwaarden. Wel eemn laten weten, van harte welkom!

Er zijn nog geen reacties