Wat is dat toch?
  • 1 mei 2011
  • Alfons
  • 8 reacties

Prakkezeren… mooi woord nietwaar? Ik vind van wel, net als kniehalsteren. Pow, ik draag die old skool woorden even over vanuit de jaren 50 tot in de 21ste eeuw.
Ik heb al twee columnverhalen de prullebak ingegooid en dit is mijn derde versie. Van alles schoot door mijn hoofd en niets was wat ik zocht. Hopelijk kom ik nu daadwerkelijk ergens toe.
“Er zitten nog stukken in die twee dames,” zeg ik tegen de derde vriendin en zei reageert met: “Was je nu maar met mij uit gegaan de eerste keer. Hé, BIER!” en ze loopt bij me weg om bij één van de vele Grunn Koninginnedag straatbarretjes bier te kopen. “Ja,” dacht ik bij mezelf. Fix up en ik keken elkaar aan en waren het erover eens. Van de drie was zij de tofste.
Ach Koninginnedag, je bent alweer voorbij, maar liet zoveel herinneringen achter. “Wij zijn er.” Ronnie smste en ik kwam eraan. Het was twee uur ’s middags geweest. De grote Markt werd bezocht en Bulletje werd geroepen! We kregen echter Sjaque d’Ancona, ‘Syb uit de kast’ en Tony Neef met z’n Miss Saigon musicalhit uit de vorige eeuw. Gelukkig kwam Rooie Rinus de boel redden en wachten we tevergeefs op Bulletje en de Huilende Rappers.
Sander had z’n koeltas bij zich, @ had de blikken in de gaten en Gert had z’n T-shirt aan Daan gegeven. Gert schaamde zich ervoor, hoewel hij zich verschuilt achter de smoes dat het shirt stonk. Arjan Snippe kwam eraan en vertelde dat hij weer gaat verhuizen en Fit Boys mist. Jos Jansen volgde hem op de voet. Dörte kwam nog even langs en toen was het tijd om nieuwe blikken te halen.
Fix up heeft ontdekt dat er ook blikken met cola rum te koop zijn, maar eerst was het noodzakelijk om een supermarkt te vinden die open was. Zo gezegd zo gedaan en men mag weten hoeveel moeite we deden voor de blikken die @ later zomaar achteloos weggaf. Gelukkig bezorgde hij ons ook weer een tree nieuwe, geen flauw idee waar vandaan. Martin, de neef van, kwam ook langs en toen ging het van BAM! Nou de Poelestraat werd weer bezet door ons en we hadden binnen een mum van tijd de lachers op Edwin zijn hand (mooie hoed had ie met stropdas), twee gezellige dames zag ik zoenen en zoenen en nog een keer zoenen omdat we het niet goed hadden gezien. Gert was zulks wel gewend, maar ik niet natuurlijk. Ach en toen kwam Ben met voetbalpraat en Sanne, de vriendin van, praatte over van alles, maar ja, knappe-meisjes-praat gaat het ene oor in en het andere oor uit. Mijn focus ligt heel ergens anders. En toen kwam er een ander intermezzo en daarna kwam ik Al en Kiki tegen, dat was fijn en gezellig. Ik miste ze later op de avond op een haar na toen ze de 3 hadden verlaten. Tot de volgende keer!
Tom was ook nog met z’n possé de revue gepasseerd, net als zijn vriendin en haar roedel vrouwen. Waarvan Corien en Esmee bleven hangen in de Poelestraat en die schreeuwden met mij: “Beilen Beilen Beilen!” En toen we erachter kwamen dat we alledrie in Grunn woonden, schreeuwden we dat maar.
Ach en toen was het alweer pizzatijd en dat was heerlijk! Alles goed voor elkaar, niks geen klagen, pizza op tijd, kauwen, slikken en betalen. @ en Daan waren MIA en het was donker buiten, dus tijd voor de 3 want heul Beilen verzameld zich daar om later met de laatste trein naar huis terug te keren. Ondertussen bezocht ik nog even een schone vrouw met haar vriendinnen en de dag zat er alweer op.
Herinneringen later zit ik hier in Beilen onderweg naar de maandag, het begin van de voorjaarsvakantie waar ik mezelf werkend heb ingestort. Mijn ouders in Portugal doe ik de groeten. Ook u doe ik de groeten en vrienden bedankt voor een gezellige dag!

Gert P
2 mei 2011 - 09:25

En zo heb je een mooi verhaal (klopt bijna wat mij betreft) @ die mij player noemt “out played” my even, helaas niet door de hele club opgemerkt. :D

Ronald
2 mei 2011 - 10:20

Dat is een puike samenvatting! Ik wil nog even toevoegen dat Al een onwijs gaaf t-shirt aan had. Die had je moeten zien ;)
En Gert: Waar heb je het over? Ik kan me niet herinneren dat Edwin bezig was met ‘out playen’

Gert P
2 mei 2011 - 13:40

neej, toen zaten jullie buiten te hangen. Wij eten, jullie drinken :D

Edwin
2 mei 2011 - 16:01

Whaha, vandaar die sms?
Mien hemel ik snapte der al niks van ;)
Toch goed dat je het nog ff zegt, misschien kan het nog in de column.

Edwin
2 mei 2011 - 16:13

Ohja leuke column haha :P
Topweekend! Volgend weekend weer?

Alfons
2 mei 2011 - 18:26

Pow….de maandag is goed op gang. Al had inderdaad een tof T shirt aan, Star Wars toch? En sinds wanneer is ‘out playen’ wat anders dan gewoonweg ‘buiten spelen’? Tjonge jonge…waar is de Nederlands taal gebleven…
Vanavond lekker trainen, scheenbeschermers voor en beuken!

Gert P
2 mei 2011 - 18:51

Sorry, te veel engels in mijn werk en dan ook nog is NZ achter de rug. En een beetje Frustratie moet ik kwijt. Daarom vanaaf (voet)ballen :D

Martin
6 mei 2011 - 11:15

Groet’n terug!