Wat zijn echte vrienden?
  • 15 mei 2011
  • Alfons
  • 4 reacties

“Echte vrienden die nemen je van achter als je daar gelukkig van wordt.”
Frank – 14 mei 2011
De vraag werd gesteld door E vd B en ja hoor, die staat nu weer eens in de column. Uitgebreid kan ik over hem vertellen, want gister stonden we samen langs de kant voetbal te kijken bij ons elftal. Juichen dat de jongeman deed! Niet zozeer omdat we wonnen met 3 tegen 1, maar wel omdat Tammo niet met een kopbal scoorde en omdat onze nieuwe Benjamin de nul niet hield.
Erik is vorig jaar met ongeveer 35 mensen (geen echte vrienden) op verschillende vakanties geweest. De rondborstige dame uit Staphorst die zich keurig aan haar, van de geboorte af, opgedrongen normen en waarden hield, spreekt hij echter niet meer. Zonde! Want ze was een genot om naast wakker te worden. Wellicht werd de spanning haar teveel in de tent en was ze bang voor haar kuisheid, want na een week verliet ze voortijdig het kamp. Jammer.
Aan de stamtafel in de kantine riep E tot de B al enkele malen dat hij uitkeek met zijn uitspraken, voordat hij het wist, zouden ze in de column staan. Vanwege die reden gaat hij altijd pas ‘los’ als ik het pand verlaten heb. Nou jongeman, de uitspraak dat ‘de staat weer wat geld rijker is dankzij jouw buidel’ heb ik gelukkig wel mogen noteren. Principieel man als E is, weigerde hij de boete voor te hard rijden in het jaar 2010 te aanvaarden en ging er tegen in beroep. Helaas, zo noteerde de griffier, is zijn beroep keihard afgewezen en ze waren hem al voor door te zeggen dat hij niet in hoger beroep kan gaan. Daarvoor is het geldbedrag te laag.
Daarmee is echter zijn bovenstaande vraag nog niet beantwoord, maar ik geloof, principieel man als hij is, dat hij daar zelf wel een definitie voor heeft. Die van Frank was hem wat te ‘diepgaand’. Frank zelf gaf aan dat hij echte vrienden heeft, maar dat ze dit gelukkig nog nooit hebben bewezen.
Verder wil ik via deze weg vermelden dat Lieke, het knappe meisje waar ik bij de pizzeria mee kennismaakte een vriend heeft. Dus daar ben ik met mijn tengels vanaf gebleven in de kroeg. Als ik een vriendin heb, zou ik het nl ook zeer waarderen als andere gasten dat deden. De ex van Dam liep er ook rond. Met Japio had ik het er nog over dat ik hoop dat iedereen zich aan de ongeschreven regel houd dat je niet met de ex van Dam gaat. Hoewel ik zelf in het verleden ook deze regel bij Triezz heb overtreden… misschien heb ik geen recht van spreken.
Het een na laatste nieuws komt via de sms net binnen. Marten is even uitgeschakeld en moet in ieder geval drie dagen met het been omhoog zitten, waarschijnlijk zijn z’n enkelbanden ingescheurd. Dus ik heb hem maar geadviseerd niet teveel porno te kijken als hij zich verveelt.
Het laatste nieuws is een respect voor Ed! Die als hoeder van zijn schapen zich in de vechtende menigte begeeft voor Koos. Als hart wil ik hem onder de riem steken dat hij wel zijn best moet doen om weer in het eerste te komen. Ze kunnen nooit onder je uit als je weer fit geraakt! Ik (en echte vrienden met mij) geloof in je.
Goeie week gewenst mensen en Jermo, de krat bier is je gegund, geniet ervan

Edwin
15 mei 2011 - 21:21

Thnx

Erik
16 mei 2011 - 09:35

Wat een eer..

geral
17 mei 2011 - 22:25

“missie Lieke” van korte duur dus…
keep your eyes wide open….and enjoy the view in the mean time…

alfons
18 mei 2011 - 14:12

zeg dat wel Pottie, zeg dat wel….rest van de kroeg was niet veel soeps, maar in Grunn komt dat wel goed :)