Whatsapp
  • 23 december 2018
  • Alfons
  • 3 reacties

‘Ik vind ’t niet leuk,’ zei m’n vriendin. Ze vond het zelfs stom van me. Zomaar overnacht had ik whatsapp van m’n telefoon verwijderd. Ik had al m’n contactpersonen een bericht gestuurd dat ik nog steeds mobiel bereikbaar zou zijn via sms, de mail of gewoonweg door te bellen. Maar whatsapp werd mij teveel gedoe en tevens doe ik mijn best om digitaal mijn privacy en die van mijn contactpersonen te beschermen.

Facebook heeft whatsapp overgenomen en daarmee nog een grotere (‘monopolie’-) greep op het verzamelen van onze privé gegevens. Facebook verzamelt niet alleen je gegevens die je op je profiel plaatst, maar van elke website waarop een facebook icoontje voorkomt (en deze is niet altijd zichtbaar). Dus al je digitale surfgedrag wordt gekoppeld aan jou door facebook en door whatsapp over te nemen, verzamelen ze nog meer van je. Eigenlijk zou ik dus facebook eraf moeten gooien om de privacy van mezelf in ieder geval meer te bewaken. Daar denk ik nu over na, dat kan ik ook zo overnacht doen.

Hoe dan ook, meer dan een jaar heb ik zonder whatsapp kunnen leven. Echter door een nieuwe baan moet ik whatsapp weer aanschaffen. Dus mocht je mij weer zien op whatsapp, dit is de verklaring waar ik je naar zal verwijzen.

Het jeukt me nu al, facebook eraf gooien. Arjan Lubach legt nogmaals uit waarom:

klik hier

Anoniem
18 januari 2019 - 11:52

top

Anoniem
18 januari 2019 - 11:53

ik snap het alleen niet