Zaterdagnacht memoires
  • 4 juli 2022
  • Alfons
  • 0 reacties

Een meisje loopt kleine rondjes op het perron terwijl ze belt. Ze klinkt luid, maar dat komt omdat de nacht stil is. De jongen waarmee ze belt staat op de speaker en ze zegt dingen als ‘Oh my god, je moet echt een kat nemen!’ of ‘Oh ik ben echt erg hoor, zo meteen moet je op mij passen hoor. Wat voor appartement heb je eigenlijk? Oh my god, die trein is echt focking traag. Straks ben ik gewoon bij je.’

Een meisje in uitstraling en lengte, maar gezien het tijdstip en haar praat zal ze een jongedame zijn. Het is bijna één uur zaterdagnacht, ik hoop dat ze verstandig genoeg is om … Ik hoop gewoon dat ze veilig is, wat doet zo’n jong wichie hier op’t station naar een jongen z’n appartement te gaan? De jongen aan de lijn klinkt alsof zijn baard aan het nestelen is in z’n keel. Hij zegt ook erg te zijn en ik heb geen idee in wat. De tegels onder haar voeten slijten.

Ondertussen kringelt de geur van parfum om mij heen, ze kleeft aan m’n trui van de spontane omhelzing die een oude bekende mij gaf terwijl ik fietste naar het station. Beilen, ik rol zo weer mee in haar leven. Het vertrouwde.

En dan zit ik in de trein, hij zit propvol, hoezo? Studenten zitten op de trap, een gast stapt opzij om ruimte te maken voor mij. Een meisje van dertien houd de deur voor mij open en ik vind een plek naast een rustige man. Een verademing naast de rest van het drukke gezelschap, hoewel ik meer gebral van hen had verwacht. Vermoedelijk hebben ze hun kruit al verschoten, behalve een Engels sprekend viertal die serieuze gesprekken lijken te voeren. Ogenschijnlijk speelt alcohol hen geen parten.

Met een glimlach denk ik terug aan m’n avond vertoeven met Sjakie, Chantal en ‘Zij die niet teleurstelt’. ‘Heel de avond bitchen, gaat het weer zo?! Je komt net om de hoek kijken! Ik heb een nieuw kanaal, moet je kijken! De TT is in 2023 op 7, 8 & 9 juli, kijk maar! Als het niet zo is, betaal ik het eten. Het is niet zo. Oké, ik betaal. Maar in augustus kijken we weer! Prima. Kusjeknuffeldoegzoen … Oh ja, groeten thuis aan de dames! Groeten terug.’

Er zijn nog geen reacties