Zelfvertrouwen
  • 9 januari 2023
  • Alfons
  • 2 reacties

Fysieke aantrekkingskracht, geef die maar eens een plek. Als je in een relatie zit, is er in het algemeen geen ruimte voor een ander. ‘Als je in een goeie relatie zit, dan heb je geen aandacht voor een ander.’ Is je relatie niet goed als je anderen fysiek aantrekkelijk vindt?

Dat vind ik een interessante vraag, want iedereen kan de nattigheid ervan op z’n klompen aanvoelen.

Ik houd van openheid. M’n vriendin die maakt zich wel eens zorgen over m’n praat en dat is volgens ons allebeide ergens terecht omdat je niet zeker kunt weten of je heel je leven bij elkaar blijft. Ondanks die onzekerheid, wil je de ander toch graag zekerheid geven en daarom praten partners maar niet teveel over of met andere mooie mensen. Mijn vriendin is een wijs vrouw en zei eens: ‘Je moet niet de avond na het vreemdgaan erover praten met mij, maar de avond ervoor.’ Das een goeie hé!

Hoe dan ook, ik ben me altijd zeer bewust van andere knappe vrouwen en weet me daar nog altijd geen raad mee. Het mooiste is als ze van binnen lelijk blijken, het gevaar is echter als ze van binnen net zo grappig zijn als m’n vriendin is.

Ondertussen onderdruk ik de neiging om u een ode over mijn vriendin voor te schotelen ter geruststelling en enige twijfel over onze relatie weg te nemen. Maar dat doe ik niet omdat deze column daar niet om draait. Het draait om onze verlangens waar we niet open over (durven te) zijn ten koste van onszelf. Juist openheid maakt de relatie sterker heb ik gemerkt. Het zijn de geheimen die ons de das om kunnen doen.

Bij mij heerst de angst om het mooie wat ik heb te verliezen en daarom ontwijk ik andere knappe vrouwen. Hoewel ik vind dat angst geen raadgever mag zijn, vermijd ik dankzij haar alle risico’s op gevaar.

‘Vertrouw je jezelf genoeg om je kamer van verlangen binnen te gaan?’ sprak Alexandra Broeder in haar podcast. Dat vond ik een zeer toepasselijke vraag op mijn angst.

McLovin
9 januari 2023 - 00:06

De mens lijdt het meest, onder het lijden dat hij vreest!

Re
9 januari 2023 - 17:56

en sommige mannen krijgen ook het deksel op hun neus.