Aan het denken zetten
  • 4 april 2021
  • Alfons
  • 1 reactie

‘Wat vind jij ervan?’

Ik weet het, na m’n dooddoener column van vorige week is het eigenlijk tijd voor een column met weer een grapje. Zo doe ik dat namelijk altijd: af en toe gooi ik een serieus onderwerp tussen m’n reeks columns door om u vervolgens een tijd met rust te laten met gepreek. Omdat ik het te belangrijk vind dat u vermaakt wordt en dat Ploep geen platform wordt met alleen maar opgeheven vinger onderwerpen. Want een column als vorige week kan als een (af-)keurende vinger worden opgevat. Toevallig las ik vandaag een kop van de Correspondent, een online krant: ‘Moralisme is irritant (omdat het ons op onze eigen zwaktes wijst).’ Dat sluit hier mooi bij aan.

Vorige week wees ik u op privacy, de Correspondent wees hun lezers op veganisme. Ergens op gewezen worden waarvan je weet dat je er eigenlijk aandacht aan zou moeten schenken, maar je hebt al genoeg te doen en dus besteedt je er geen aandacht aan. Dat doe ik met de mails van Greenpeace of Oxfam Novib. Ik open ze liever niet omdat ik verwacht dat ze mij wijzen op grove misstanden in de wereld waar ik voor mijn gevoel geen invloed op heb of beter gezegd: schuldig moet bekennen dat ik daar geen energie in wil steken.

Niemand zit op een moraalridder te wachten en mijn eigenwijze ik al helemaal niet. Maar ik zet u wel graag aan het denken en dat kan over van alles zijn. Zo zag ik deze week een postbode die tijdens z’n ronde post gooide in zo’n openbare oranje brievenbus. Dat vond ik grappig en dat zei ik tegen hem. Hij keek me verbaasd aan. Alsof het normaal was. Is dat normaal? Ik dacht direct aan luiheid.

Anoniem
5 april 2021 - 08:26

Dit is de normale werkwijze bij post die niet kan worden bezorgd door de postbezorger en dit kan diverse redenen hebben.
Bv post voor een andere wijk, adres onvolledig(geen huisnr), geadresseerde overleden, adres bestaat niet, geen of te kleine brievenbus. Door er dan een sticker met reden van herstel op te plakken gaat het poststuk weer het verwerkingsproces in.