Prijskaartje
  • 14 februari 2021
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Het prijskaartje hangt er nog aan – E3,50.’ ‘Ja, ik heb die dingen vorig jaar in januari gekocht, want toen dacht ik dat het misschien nog ging vriezen.’

Scheuvels, m’n eerste paar ooit, kocht ik voor E3,50 bij de kringloop. Een paar lage noren, Vikingen, die naam stond me wel aan. Nooit gedacht dat ik ze nog eens aan zou doen. Nooit gedacht ook dat die Vikingen een goede aankoop zouden zijn, maar m’n hoop werd tegen alle verwachtingen in bewaarheid.

M’n schaatsenslijpster ontdekte het prijskaartje en zorgde ervoor dat ik als een mes door boter over het ijs van het Zuidlaardermeer vloog gisteren en vandaag. Mensen waarschuwden mij al dat mien ijzers te scherp waren. Complete wakken sneed ik eruit. Het vroor, dus dat lag zo weer dicht. Het was een eeuw geleden dat ik op de schaatsen had gestaan. Houtjes, keihard rennen en uit laten glijden. Daarna vond ik nog een paar noren in de garage bij m’n ouders. Daar kan ik mij één dag aanmodderen van herinneren en vervolgens ging ik maar met de bal het ijs op. Hoe ik dan vandaag in hemelsnaam de slag te pakken kreeg, geen idee, maar ik sloeg de armen van links en naar rechts. In m’n gedachten hoorde ik Rintje zeggen – ‘Je moet je slagen afmaken.’ Alles heb ik afgemaakt! Elke slag werd fantastisch en ik bleef staan! Dat was het voornaamste, ik bleef staan! De wereld was fantastisch, tegenliggers gingen uit respect voor me opzij en iedereen liet ik links liggen.

Toen werd ik uit gedachten gehaald door Dieuwke, we waren klaar met de koek & zopie en gingen weer schaatsen. Bijna alles van hierboven was waar, wat een plezier! Tevens ontdekte ik dat Berenburg met chocolademelk en slagroom een fantastische combinatie is. Zo Sonnema, die tip geef ik gratis weg. Doe ermee wat je wilt. Bedankt winter voor de pret, tot volgend jaar!

Er zijn nog geen reacties