’t Topje van de ijsberg
  • 29 oktober 2023
  • Alfons
  • 0 reacties

Als ik vrijgezel was, dan had ik dit veel eerder moeten doen! De één na de andere vrouw vraagt of ze m’n pup even mag aaien. Sinds een week wandel ik dagelijks meerdere keren door de buurt met Roef, er gaat een wereld voor me open.

Met m’n slaperige kop sla ik een jas om m’n pyjama en slaapwandel door alle vroegte over straat. Wat een rust kan onze buurt bezitten op een zaterdagochtend, het leek wel zondag. De ene hondenbaas is de andere niet. Sommigen laten de stront liggen, de één laat z’n hond in het gareel kennismaken met onze pup, een ander laat z’n logge hond Roef bespringen vanwege het ‘socialiseren’ en blijkbaar hoort het begroeten van andere honden bezitters erbij. Alsof we vrachtwagen chauffeurs zijn die elkaar met groot licht laten weten dat we ze zien.

‘Het lijkt wel een labrador, wij hebben ook een labrador gehad vroeger.’ ‘Ja,’ vulde z’n vrouw aan. ‘Och dat was ook zo’n lieverd.’ ‘Ja, maar nu je het zegt, zijn kop is inderdaad iets spitser dan die van een labrador.’ Het oude echtpaar op hun zondagse wandeling wist mij nog veel meer te vertellen. Gisterochtend maakte de politie het nog bonter, zij hadden een deel van het plantsoen met rood wit lint afgezet vanwege een ‘verdachte situatie’. Over een wandeling van tien minuten doe ik een uur vanwege de aanspraak.

Ik vermoed dat dit het topje van de ijsberg is.

Er zijn nog geen reacties