Open uitnodiging
  • 9 december 2018
  • Alfons
  • 0 reacties

Komt tot zien, komt tot zien! Aanstaande vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur zal in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in stad de prijsuitreiking zijn van het Nieuw Gronings Schrijftalent 2018. Ik ben één van de deelnemende kansmakers.

Nu heb ik al vaker over de wedstrijd geschreven dit jaar: hier en hier onder andere.

Aanstaande vrijdag staat de prijsuitreiking op het programma. Daar ben ik nu al nieuwsgierig naar. Natuurlijk kun je geen prijs op smaak plakken, want smaken verschillen. Maar het zou onzin zijn als ik zou zeggen dat de mening van anderen over m’n boek me koud laten. Ik hoop natuurlijk op lovende woorden en de hoofdprijs. Hetzelfde gevoel had ik als ik een brief schreef naar de Donald Duck. Toen hoopte ik tevergeefs dat hij geplaatst zou worden. Of wanneer ik een lot koop voor de Oudejaarsloterij. Minste kans van slagen statistisch gezien, toch leeft de hoop. Zo ook ditmaal, met de notie dat de statistische kansen van slagen groter zijn.

U merkt wellicht dat ik bescheiden probeer over te komen en mijzelf indek tegen een verlies. Terwijl ik er in mijn hoofd vandoor ga met de prijs! Dat m’n naam in de media zal prijken en de lokale boekhandels m’n boeken niet kunnen aanslepen. God wat hou ik toch van de droom om te kunnen lanterfanteren. Rentenieren. Eén goed boek en je bent binnen. Met behoud van anonimiteit, ik wil gewoon door de straten van de stad kunnen blijven lopen zonder nagewezen, aangestaard te worden of handtekeningenjagers van me af te moeten slaan.

Goed ik stap weer in m’n schoenen en drink graag een borrel met je vrijdag. Dit is een open uitnodiging.

Er zijn nog geen reacties